تبلیغات
پرورش قارچ | آموزش تولید قارچ صدفی ، دکمه ای ، طلایی - 6 نکته بسیار مهم پیش از شروع پرورش قارچ در منزل یامزرعه که باید بدانید! (گام به گام)

این آموزش توسط بسیاری از افراد موفق در زمینه پرورش قارچ استفاده شده

این مجموعه برای شروع یک کسب وکار پرسود بسیار موفق بوده است

بهترین مجموعه برای کسب و کار زود بازده از ابتدا تا انتهای پرورش قارچ و کسانی که به فکر کسب درآمد و موفقیت در این کار پرسود هستند100 درصد توصیه میشود.

خرید آموزش پرورش قارچ

توجه کنید: این محصول دارای گارانتی بدون قید و شرط فروشگاه با ضمانت بازگشت پول و یا تعویض میباشدپس با اطمینان خرید کنید

این محصول به صورت اورجینال از فروشگاه ارائه میشود و شماره مجوز در توضیحات درج گردیده

خرید پستی

در ۳ DVD فقط 16500 تومان! شماره مجوز: ۱۱-۳۴۵۷۶۲۳

با خرید این مجموعه استثنایی به صورت اصولی و بدون شکست کار خود را انجام دهید

پرورش قارچ در منزل 4

در این مطلب به کمک مقاله دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، ۶ گام بسیار کاربردی و مهم در پرورش قارچ را به شما آموزش می دهیم تا بطور کامل با فرآیند پرورش قارچ در خانه یا مزرعه آشنا شوید.

نکات اولیه

  • در منزل و بدون توجه به آب و هوا ورطوبت میتوان قارچ پرورش داد. پس اگر شما هم در منزل خود جای مناسبی برای کشت دارید بهتر است از همین حالا برای افزایش درآمد خود اقدام کنید.
  • علی الخصوص که به دلیل کوچک بودن محیط تولید قارچ های بدست آمده از کیفیت بهتری برخوردار هستند؛ میتوان به قیمتی بالاتر از سوپر مارکت ها قارچ را به فروش رساند.
  • بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر است ولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته باشد میتوان پرورش قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد.
  • بطور کلی طرز پرورش قارچ مخصوص به خود آن است و می توان آن را در محیط تاریک پرورش داد و بجز نور مستقیم آفتاب، هر مقدار نور را تحمل می کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ علاوه بر آنکه، بایستی تهویه هوا به خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین ۱۵ – ۱۰ درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملا تمیز، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتریها، حشرات و قارچهای مضر باشد.


مراحل پرورش قارچ

پرورش قارچ از شش مرحله تشکیل شده است:

  • گام اول: شروع ساخت کود (کمپوست)
  • گام دوم: پایان ساخت کود و شروع کود دهی
  • گام سوم: بذر پاشی
  • گام چهارم: روکش
  • گام پنجم: پین کردن
  • گام ششم: برداشت

این مراحل در مسیر رشد طبیعی قارچ تاثیر به سزایی دارد و هر مرحله به صورت چشمگیری دارای اهمیت است. کمپوست مواد مغذی مورد نیاز برای رشد قارچ را فراهم می کند. دو نوع از مواد به طور کلی برای کمپوست قارچ استفاده می شود، مورد استفاده ترین و ارزان ترین کود، کود حیوانی(اسب) همراه با کاه است. کمپوست مصنوعی معمولا از علف خشک و ذرت له شده درست می شود، با اینکه کود اسبی جز اصلی آن نیست ولی اغلب به هر دو، کمپوست قارچ می گویند. و هردو نوع نیز نیاز به اضافه کردن مکمل های نیتروژنی دارند.

مطلب مشابه: بهترین بذر قارچ چیست و از کجا تهیه کنیم؟

۱-شروع ساخت کمپوست قارچ

این مرحله ی آماده سازی کمپوست معمولا در خارج از منزل اتفاق می افتد، اگر چه میتوان در یک ساختمان محصور یا یک سازه سقف دار انجام داد. یک ورقه به هم چسبیده برای جای بارانداز کمپوست مورد نیاز است. علاوه بر این، یک هم زن برای مخلوط کردن مواد تشکیل دهنده، و یک لودر برای انتقال مواد به هم زن مورد نیاز است. قبلا، مواد را با دست و با استفاده از چنگک مخلوط میکردند، که تجهیزات مکانیکی جایگزین انها شده است، اما کار سخت و فیزیکی است.

بهترین ماده برای پرورش قارچ، پهن اسبی و کاه می باشد. برای تهیه کود جهت پرورش قارچ مقداری پهن اسبی و کاه را مخلوط نموده و در ابعاد مناسبی در حدود ۳ متری آن را انبار نموده و آنها را روی هم بخوبی بکوبید.(لگد کنید) تا متراکم شود بطوریکه از نفوذ باران به داخل آن جلوگیری گردد.

پرورش قارچ در منزل 1

پس از مدتی کوتاه عملیات تخمیر داخل توده کود شروع می شود و درجه حرارت محیط کود بالا می رود. همچنین می توان قبل از توده کردن کود مقداری آهک در حدود یک پنجم حجم پهن به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید. سپس آن را توده نمود این عمل باعث می گردد که عمل تخمیر به تعویق بیافتد و در عین حال آمونیاک تولید شده را جذب و علاوه بر آن مقداری از رطوبت اضافی کود را جذب نماید.

مکمل های نیتروژن به طور کلی امروزه شامل دانه های بوقلمون، وعده های غذایی بذر سویا، بادام زمینی یا پنبه و کود مرغ می باشد. هدف از این مکمل ها افزایش محتوای نیتروژن به میزان ۱٫۵ درصد برای کود و یا ۱٫۷ درصد برای مصنوعی است که هر دو بر اساس وزن خشک محاسبه می شوند. کمپوست مصنوعی نیازمند افزودن نیترات آمونیوم یا اوره در ابتدای کمپوست به منظور فراهم کردن میکرو فلوریت کمپوست با فرم موجود در دسترس برای رشد و تکثیر آن است.

مطلب مشابه: ۶ نکته بسیار مهم روش پرورش قارچ دکمه ای بصورت اصولی و مدرن

گندم ذرت گاهی اوقات در دسترس نیست و یا قیمت آن بیش از حد میباشد. جایگزینی برای مکمل های ذرت یا مکمل های آن شامل پوست چوب، پوست چوب پنبه ای، توده انگور خنثی شده و پوسته کاکائو می باشد. مدیریت یک ستون کمپوست حاوی هر یک از این مواد در شرایط مورد نیاز برای آبیاری و فاصله بین چرخاندن منحصر به فرد است.

پرورش قارچ در منزل 2

مرحله اول کمپوست در طول ۷ تا ۱۴ روز، بسته به ماهیت ماده در ابتدا و ویژگی های آن در هر نوبت طول میکشد. بوی قوی آمونیاک در ارتباط با کمپوست وجود دارد، که معمولا بوسیله بوی شیرین و کرمی تکمیل می شود. آمونیاک هنگامی که کمپوست دردمای ۶۸ درجه سلسیوس و بالاتر قرار دارد بوجود می آید و تغییرات شیمیایی رخ می دهد که منجر به مواد غذایی می شود که به طور انحصاری توسط قارچ ها مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان یک محصول جانبی تغییرات شیمیایی، گرما آزاد می شود و درجه حرارت کمپوست افزایش می یابد. درجه حرارت در کمپوست می تواند طی دوران دوم و سوم هنگامی که یک سطح مطلوب فعالیت بیولوژیکی و شیمیایی رخ می دهد می تواند ۷۶ تا ۸۲ درجه سلسیوس برود. در پایان فاز اول کمپوست باید: الف) یک شکل قهوه ای رنگ داشته باشد؛ ب) دارای علف های های نرم و قابل انعطاف است، ج) رطوبت از ۶۸ تا ۷۴ درصد؛ و د) بوی قوی آمونیاک. هنگامی که رطوبت، دما، رنگ و بو مشخص شده است، نوبت مرحله دوم است.

۲- پایان ساخت کود و شروع کود دهی

دو مرحله مهم برای کمپوست در فاز دوم وجود دارد. پاستوریزاسیون لازم است برای کشتن همه حشرات، قارچ های آفات و یا سایر آفات که ممکن است در کمپوست وجود داشته باشد. و دوم، ضروری است که آمونیاک را که درفاز اول تشکیل شده است، حذف کنید. آمونیاک در انتهای فاز دوم در غلظت بیش از ۰٫۰۷ درصد اغلب باعث مرگ رشد قارچ می شود، بنابراین باید حذف شود؛ به طور کلی، هنگامی که غلظت بالاتر از ۱۰-۱۰ درصد باشد، فرد می تواند آمونیاک را تشخیص دهد.

پرورش قارچ در منزل 3

مرحله دوم در یک مکان سه گانه، بسته به نوع سیستم تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. برای سیستم منطقه ای در حال رشد، کمپوست به سینی های چوبی بسته بندی می شود، سینی ها شش تا هشت پشته قرار می گیرند و به اتاق فاز دو محیط زیست منتقل می شوند. پس از آن، سینی ها به اتاق های ویژه منتقل می شوند، هر کدام برای ایجاد محیط مطلوب برای هر مرحله از روند رشد قارچ طراحی شده اند. در سیستم تخت یا قفسه، کمپوست به طور مستقیم در تخت قرار دارد که در اتاق مورد استفاده برای تمام مراحل کشت محصول قرار دارد. اخیرا معرفی سیستم، سیستم فله، یکی است که در آن کمپوست در یک مخزن بلوک سیمان با یک طبقه سوراخ شده و بدون پوشش در بالای کمپوست قرار می گیرد؛ این اتاق به طور خاص برای مرحله دوم کمپوست طراحی شده است.

کمپوست، هر چه در تخت، سینی یا فله قرار گیرد، باید به طور یکنواخت در عمق و تراکم یا فشرده سازی قرار گیرد. چگالی کمپوست باید برای تبادل گاز تایید شود، زیرا آمونیاک و دی اکسید کربن با هوا خارج می شوند.

کمپوست فاز دوم می تواند به عنوان یک فرایند اکولوژیکی تحت کنترل، وابسته به دما و با استفاده از هوا برای حفظ کمپوست در محدوده دمایی مناسب برای رشد و تکثیر گیاهان انحصاری، قابل مشاهده باشد. رشد این موجودات ترموفیلیک (گرمازنده) بستگی به وجود کربوهیدرات قابل استفاده و نیتروژن دارد.

مدیریت بهینه برای فاز دوم دشوار است و بیشتر دامداران تجاری به سمت یکی از دو سیستم به طور کلی از امروز استفاده می کنند: درجه حرارت بالا یا دمای پایین.

سیستم مرجله دوم درجه حرارت بالا شامل دوره پاستوریزه اولیه است که طی آن کمپوست و دمای هوا به مدت حداقل ۶ ساعت به حداقل ۶۳ درجه سلسیوس افزایش می یابد. این را می توان با گرما تولید شده در طول رشد میکروارگانیسم های طبیعی و یا تزریق بخار به اتاق که کمپوست قرار داده شده است، یا هر دو بدست آورد. پس از پاستوریزاسیون، کمپوست به وسیله تغییر ناگهانی اتاق با هوای تازه بلافاصله به دمای ۶۰ درجه کاهش می یابد. پس از آن، کمپوست اجازه می دهد تا به تدریج با سرعت حدود منفی ۱۵ تا ۱۷ درجه سلسیوس در روز تمام آمونیاک از بین رود. این سیستم مرحله دوم نیاز به حدود ۱۰ تا ۱۴ روز برای تکمیل دارد.

پرورش قارچ در منزل

در درجه حرارت پایین سیستم مرحله دوم دمای کمپوست در ابتدا تا حدود ۵۲ درجه سلسیوس با بخار و یا گرما آزاد شده از طریق رشد میکروبی افزایش می یابد، بعد از آن دمای هوا پایین می رود، بنابراین کمپوست در محدوده دما ۵۱ تا ۵۴ درجه است دامنه در طول ۴ تا ۵ روز پس از پاستوریزاسیون، دمای کمپوست می تواند حدود ۲ درجه در روز تا زمانی که آمونیاک تخلیه شود کاهش یابد.

مطلب مهم: ۴۰ تا از بهترین تصاویر انواع قارچ پرورشی +سالن های پرورش قارچ

در انتهای فاز دوم، دمای کمپوست باید تا حدود ۲۴ تا ۲۶ درجه سلسیوس قبل از بذر پاشی (کاشت) شروع شود. محتوای نیتروژن کمپوست باید ۲٫۰ تا ۲٫۴ درصد و رطوبت ۶۸-۷۲ درصد باشد. همچنین در پایان مرحله دوم، ۵ تا ۷ پوند مطلوب است. کمپوست خشک در هر ۳۰ سانتی متر مربع از بستر یا سینی سطح برای به دست آوردن سود قارچ سودمند است. مهم است که هر دو کمپوست و دمای کمپوست در طول فرایند مرحله دوم یکنواخت باشند، زیرا مطلوب بودن یک ماده به صورت یکسان است.

۳-بذر پاشی

اگر یک قارچ رشد کند، باید کمپوست قارچ را با بذر قارچ تلقیح کند. خود قارچ میوه یک گیاه است مثل گوجه فرنگی از گیاهان گوجه فرنگی است. درون گوجه فرنگی یک دانه پیدا می کند و این برای تولید محصول فصل های آینده مورد استفاده قرار می گیرد.

در بذرپاشی، شما باید یک قطعه اسپون را که در محیط بسته و کاملا استریل محفوظ است باز کرده و به دوازده قطعه کوچک تقسیم کنید.قبلا قطعه چوبهایی به فاصله ۲۵ سانتی متر در خاک بستر فرو برده وبه این ترتیب سطح خاک را علامت گذاری کنید. در محل هر سوراخ قسمتی از خاک را تا عمق ۵ سانتی متر با وسیله ای خارج کرده و با دست چپ یک قطعه اسپون بجای آن گذاشته و روی آن را بپوشانید بطوریکه عمق کاشت ۳-۵ سانتی متر از سطح خاک باشد و به همین ترتیب پیش بروید تا کلیه بستر کاشت شود.

اسپاستور در کمپوست توزیع می شود و سپس به کمپوست کاملا مخلوط می شود. سالهاست که این کار با دست انجام می شود، پخش کردن روی سطح کمپوست و رها کردن آن با یک ابزار کوچک مانند رک. در سالهای اخیر، برای سیستم بستر، تخم ریزی به وسیله یک دستگاه تخم ریزی ویژه ترکیب شده که کمپوست را مخلوط می کند و تخم های زنجبیل یا دستگاه های کوچک مانند انگشتان را می سازد و به کامپوز تبدیل می شود. در یک سینی یا سیستم دسته ای، تخم ریزی در کمپوست مخلوط می شود. نرخ تخم ریزی به صورت یک واحد یا مربع برای هر سی سانتی مترمربع از سطح بستر بیان می شود. ۱ واحد در هر یک متر خوب است. نرخ گاهی اوقات بر اساس وزن تخم ریزی و وزن کمپوست بیان می شود. ۲ درصد تخم ریزی کافی است.

هنگامی که تخم ریزی در سراسر کمپوست مخلوط شده و کمپوست کار کرده تا سطح سطح باشد، دما کمپوست در دمای ۷۵ درجه نگهداری می شود و رطوبت نسبی بالا نگه داشته می شود تا خشک شدن سطح کمپوست یا تخم ریزی کاهش یابد. تحت این شرایط رشد می کند – تولید یک شبکه موضوعی میسلیوم در سراسر کمپوست. میسلیوم از یک دانه تخم ریزی در تمام جهات رشد می کند و در نهایت میسلیوم از دانه های مختلف تخم ریزی با هم مخلوط می شود و یک بستر زیستی کمپوست را تشکیل می دهد. تخم مرغ به عنوان یک توده سفید تا آبی سفید در سراسر کمپوست پس از همجوشی اتفاق می افتد. همان طور که رشد تخمها رشد می کند، گرما تولید می کند و اگر درجه کمپوست به بالا از ۲۶ تا ۲۹ درجه سلسیوس افزایش یابد، بسته به رقم، گرما ممکن است باعث آسیب شود و امکان تولید حداکثر محصول و / یا کیفیت قارچ را از بین ببرد. در دماهای پایین تر از ۲۳ درجه رشد تخم ریزی کاهش می یابد و فاصله زمانی بین تخم ریزی و برداشت افزایش می یابد.

زمان مورد نیاز برای کاشته شدن به کمپوست مستعمره بستگی به نرخ تخم ریزی و توزیع آن، رطوبت و درجه حرارت کمپوست و ماهیت یا کیفیت کمپوست دارد. معمولا پرورش کامل نیازمند ۱۴ تا ۲۱ روز است. هنگامی که کمپوست به طور کامل رشد پیدا کرده است، مرحله بعدی تولید در دست است.

۴-روکش یا پوشش

پوشش یک پوشش بالایی است که برای کمپوست تولید می شود که قارچ ها در نهایت شکل می گیرند. بر روی ذرات خاک رس، مخلوطی از خاکستر ذغال سنگ با سنگ آهک زمین و یا کمپوست صرف شده در آب و هوای معتدل، می تواند به عنوان پوشش استفاده شود. پوشش از مواد محافظتی به عنوان مخزن آب و جایی که ریزومورف ها تشکیل می شود و نیازی به مواد مغذی ندارد. ریزومورف ها مانند رشته های ضخیم مانند شکل می گیرند و هنگامی که میسلیوم بسیار خوب با هم مخلوط می شود. حشرات قارچ، پریودیا یا پین ها بر روی ریزومورف ها شکل می گیرند، بنابراین بدون ریزومورف ها هیچ قارچ وجود نخواهد داشت. پوشش باید پاستوریزه شود تا از بین بردن هر گونه حشرات و پاتوژن هایی که ممکن است حمل شوند. همچنین مهم است که پوشش کامل توزیع شود تا عمق بر سطح کمپوست یکنواخت باشد. چنین یکنواختی باعث می شود که تخمها به همان میزان و در نهایت برای رشد قارچ در یک زمان به داخل و از طریق پوشش حرکت کنند. پوشش باید بتواند رطوبت را حفظ کند، زیرا رطوبت برای توسعه قارچ قارچ ضروری است.

مدیریت محصول پس از پوشش نیاز به نگه داشتن دمای کمپوست در حدود ۲۴ درجه سلسیوس تا ۵ روز پس از پوشش، و رطوبت نسبی باید بالا باشد. پس از آن، درجه حرارت کمپوست باید هر روز تقریبا منفی ۱۶ درجه سلسیوس تا زمانی که جوانه های کوچک قارچ (پین) شکل گرفته اند. در طول دوره پس از پوشش، آب باید به طور متناوب به منظور بالا بردن سطح رطوبت به ظرفیت مزرعه قبل از پین قارچ استفاده می شود. دانستن زمانی که چگونگی و چگونگی استفاده از آب برای پوشش، یک “شکل هنری” است که به راحتی تولید کنندگان تجربه شده را از مبتدیان جدا می کند.

۵-پین کردن

حشرات قارچ پس از ریزومورف ها در پوشش شکل می گیرند. پاراف ها اول بسیار کوچک هستند اما می توانند به عنوان رشد بر روی ریزومورف دیده شوند. هنگامی که چهار برابر اندازه اولیه است، ساختار یک پین است. پین همچنان به گسترش و رشد بزرگتر از طریق مرحله دکمه، و در نهایت یک دکمه به قارچ گسترش می یابد. قارچ های نابالغ به نظر می رسد ۱۸ تا ۲۱ روز پس از پوشش. پین ها زمانی که مقدار دی اکسید کربن هوا در هوا به مقدار ۰٫۰۸ درصد یا پایین تر، بسته به رقم، با وارد کردن هوای تازه به اتاق رشد می شود، توسعه می یابد. در خارج از هوا دی اکسید کربن حدود ۰٫۰۴ درصد است.

زمان بندی ورود هوا بسیار مهم است و چیزی است که فقط از طریق تجربه آموخته می شود. به طور کلی بهتر است تا زمانی که ممکن است تا زمانی که میسلیوم در سطح پوشش نشان داده نشود، بهتر از آنکه تهویه شود، تا زمانی که ابتدای پین تشکیل می شود، آبیاری نکنید. اگر دی اکسید کربن خیلی زود از طریق زنگ زدگی پایین میرود، میسیلیوم از طریق پوشش و فرمول قارچ در زیر سطح پوشش رشد می کند. همانطور که قارچ ها همچنان رشد می کنند، از طریق پوشش عبور می کنند و در زمان برداشت کثیف می شوند. رطوبت بیش از حد می تواند سبب ایجاد قارچ های زیر سطح پوشش گردد. پینینگ هر دو عملکرد بالقوه و کیفیت محصول را تحت تاثیر قرار می دهد و گامی مهم در چرخه تولید است.

۶-برداشت

یک دوره ۷ تا ۱۰ روزه برای برداشت وجود دارد. این چند روز پس از آنکه هیچ قارچ برای برداشت در دسترس نیست، دنبال می شود. این چرخه خود را به صورت یک سیکل تکرار می کند و برداشت می تواند تا زمانی که قارچ ها به بالغ شدن ادامه دهند ادامه دهند. بیشتر کشاورزان قارچ را ۳۵ تا ۴۲ روز برداشت می کنند، اگر چه برخی از آنها یک محصول را برای ۶۰ روز برداشت و برداشت می تواند تا ۱۵۰ روز ادامه یابد.

دمای هوا در طول برداشت باید بین ۲۳ تا ۲۶ درجه سلسیوس برای نتایج خوب باشد. این محدوده دما نه تنها باعث رشد قارچ می شود، بلکه درجه حرارت سردتر می تواند چرخه های زندگی هر دو بیماری پاتوژن ها و حشرات را افزایش دهد. ممکن است عجیب به نظر برسد که آفات وجود دارد که می تواند به قارچ آسیب برساند، اما هیچ محصولی رشد نکرده است که لازم نیست با سایر موجودات رقابت کند. آفات قارچ می تواند باعث شکست کامل محصول شود و اغلب عوامل تصمیم گیری در مورد اینکه چه مدت محصول برداشت می شود بر اساس سطح آلودگی آفات است. این پاتوژن ها و حشرات می تواند توسط شیوه های فرهنگی همراه با استفاده از آفت کش ها کنترل شود، اما مطلوب تر است که این ارگانیسم ها را از اتاق های در حال رشد حذف کنند.

نحوه برداشت اصولی

به محض آنکه رشد قارچ به حد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا نمود بایستی قارچهای رسیده را جمع آوری نمود و بطور مرتب در طول بستر کشت، بررسی کرد و قارچهای رسیده را جمع آوری کرد. قارچ هایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی ندارند. علاوه بر این وزن آن کم می شود و همچنین قارچهایی که زودتر از موقع چیده شوند وزن آنها سبک بوده و از قارچهای درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارد.

در موقع جمع آوری نباید از سبدهای بزرگ برای این منظور استفاده نمود. زیرا فشار قارچهای روی سبد موجب می گردد که قارچهای زیرین خراش برداشته و سیاه شوند برای جمع آوری قارچ، کافی است کلاهک را در دست گرفته و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از زمین جدا شود و بلافاصله ساقه کثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع کرد.

نور و حرارت

هوا بیرون برای کنترل هر دو درجه حرارت هوا و کمپوست در طول دوره برداشت استفاده می شود. هوا خارج نیز دی اکسید کربن را که توسط میسلیوم رو به رشد تولید می شود، جایگزین می کند. رشد بیشتر میسلیوم، دی اکسید کربن بیشتر تولید می شود و از آنجایی که رشد بیشتر در اوایل محصول به وجود می آید، در طی دو باز شدن اول، هوا تازه تر می شود. مقدار هوای تازه نیز به قارچ های رو به رشد، سطح تولید، میزان کمپوست در اتاق رشد و شرایط یا ترکیب هوای تازه وارد شده بستگی دارد. تجربه به نظر می رسد بهترین راهنما در مورد حجم هوا مورد نیاز است، اما یک قاعده: ۹ سانتی متر بر ساعت زمانی که کمپوست ۲۰ سانتی متر عمیق است، و از این حجم ۵۰ تا ۱۰۰ درصد باید خارج از هوا است.

در حالی که قارچ رشد می کند، یک سوال اغلب مطرح می شود. قارچ نیازی به رشد نور نیست، فقط سبزها نیاز به نور برای فتوسنتز دارند. اتاق های در حال رشد می توانند برای تسهیل برداشت یا برداشت گیاهان روشن شوند، اما برای کارگران و کشاورزان برای قارچ بیشتر از لامپ های بزرگ به جای روشن شدن یک اتاق کامل، استفاده میشود.

تهویه برای رشد قارچ ضروری است و کنترل رطوبت و دما نیز ضروری است. رطوبت را می توان توسط بخار سرد یا بخار زندگی می کند و یا به سادگی با مرطوب کردن دیوارها و کف ها به هوا اضافه می شود. رطوبت را می توان از اتاق رشد افزایش داد: ۱) اعمال حجم بیشتری از هوای بیرونی؛ ۲) معرفی هوای خشک تر ۳) حرکت همان مقدار هوای بیرونی و حرارت دادن آن به دمای بالاتر از آنجا که هوا گرم تر رطوبت بیشتری دارد و بنابراین رطوبت نسبی را کاهش می دهد. گرما می تواند از طریق آب گرم که از طریق لوله های نصب شده روی دیواره عبور می کند، منشاء یابد. هوای داغ هوای فشرده را می توان از طریق یک مجرای تهویه، که بیشتر در مزارع قارچ تازه ساخته شده است، از بین می برد. تعدادی از مزارع قارچ در غارهای سنگ آهک وجود دارد که در آن سنگ با توجه به زمان سال به عنوان یک سطح گرمایی و سرمایش عمل می کند. غارهای هر نوع لزوما برای رشد قارچ مناسب نیستند و معادن زغالسنگ رها مشکالت ذاتی زیادی را به عنوان مکان های حیاتی برای مزرعه قارچ مورد توجه قرار می دهند.

پرورش قارچ

قارچ ها در یک دوره ۷ تا ۱۰ روزه برداشت می شوند، اما بسته به درجه حرارت، رطوبت، رقم و مرحله زمانی که آنها برداشت می شود، ممکن است طولانی تر یا کوتاه تر باشد. هنگامی که قارچ های بالغ برداشت می شوند، مهار کننده رشد قارچ حذف می شود و فلوید بعدی به سمت بلوغ حرکت می کند. قارچ ها معمولا هنگامی که بیش از حد بلند نشده است برداشت می شود.

روش های جمع آوری و بسته بندی اغلب از مزرعه به مزرعه متفاوت است. قارچ تازه برداشت شده باید در دمای ۳۵ تا ۴۵ درجه یخچال نگهداری شود. برای تمدید عمر مفید قارچ، مهم است که قارچ ها پس از برداشت در یک کیسه بدون هوا قرار داده شوند. پس از برداشتن آخرین قارچ ، اتاق رشد باید بسته شود و اتاق با بخار پاستوریزه شود. این پاستوریزه نهایی برای از بین بردن هر گونه آفات که ممکن است در محصول یا چوب در اتاق رو به رشد وجود داشته باشد طراحی شده است، در نتیجه احتمال ابتلا به محصول بعدی را کاهش می دهد.

جمع بندی و خلاصه مطلب

عرض اطاق پرورش بایستی بحدی باشد که بتوان از راهروهایی که برای آن تعبیه می گردد، براحتی عبور نمود( حدود ۷۰ سانتی متر) عرض طبقات پرورش قارچ را نیز حداکثر ۱۸۰ سانتی متر در نظر می گیرند تا بتوان از دو طرف به وسط بستر قارچ دسترسی پیدا نمود و چنانچه طبقات پرورش قارچ در کنار دیوار باشد عرض آن را حداکثر ۹۰ سانتی متر قرار می دهند. می توان قارچ را در جعبه های چوبی در اندازه ۶۰ در ۹۰ سانتی متر و عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر پرورش داد.

روی سطح زمین نبایستی طبقه ای مستقر نمود، حداقل فاصله بین طبقه اول تا کف زمین ۱۵ سانتی متر و فاصله هر طبقه از هم ۶۰ سانتی متر می باشد. بهترین ماده برای پرورش قارچ، پهن اسبی و کاه می باشد. برای تهیه کود جهت پرورش قارچ مقداری پهن اسبی و کاه را مخلوط نموده و در ابعاد مناسبی در حدود ۳ متری آن را انبار نموده و آنها را روی هم بخوبی بکوبید.(لگد کنید) تا متراکم شود بطوریکه از نفوذ باران به داخل آن جلوگیری گردد.

س از آماده شدن کود آن را به داخل سالن انتقال داده و روی سطح هر ردیف به ضخامت ۱۵ سانتی متر کود را گسترده و سطح آن را کاملا مسطح می نمایند؛ این عمل را بایستی خیلی به سرعت و بدون آنکه کود حرارت خود را از دست بدهد انجام داد. یک قطعه اسپون را که در محیط بسته و کاملا استریل محفوظ است باز کرده و به دوازده قطعه کوچک تقسیم کنید. قبلا قطعه چوبهایی به فاصله ۲۵ سانتی متر در خاک بستر فرو برده وبه این ترتیب سطح خاک را علامت گذاری کنید. در محل هر سوراخ قسمتی از خاک را تا عمق ۵ سانتی متر با وسیله ای خارج کرده و با دست چپ یک قطعه اسپون بجای آن گذاشته و روی آن را بپوشانید بطوریکه عمق کاشت ۳-۵ سانتی متر از سطح خاک باشد و به همین ترتیب پیش بروید تا کلیه بستر کاشت شود.

مطلب مهم: دانلود رایگان ۷ فیلم کاربردی آموزش تصویری پرورش قارچ که باید ببینید!

ده تا چهارده روز بعد از تاریخ کاشت اسپون، بایستی سطح کشت را به وسیله یک لایه دو سانتی متری خاک استریل شده پوک و منفذدار پوشانده و کاملا آن را مسطح و یکنواخت نمود. در این موقع درجه حرارت بستر بایستی ۵/۱۵ درجه باشد.

فیلم آموزش پرورش قارچ در منزل

نمایشگر ویدیو
00:00
04:03
باز هم هرگونه سوالی در زمینه پرورش قارچ در منزل دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید.



طبقه بندی: آموزش پرورش قارچ در منزل،