تبلیغات
پرورش قارچ | آموزش تولید قارچ صدفی ، دکمه ای ، طلایی - آموزش کشت و پرورش قارچ در خانه (قسمت دوم)

این آموزش توسط بسیاری از افراد موفق در زمینه پرورش قارچ استفاده شده

این مجموعه برای شروع یک کسب وکار پرسود بسیار موفق بوده است

بهترین مجموعه برای کسب و کار زود بازده از ابتدا تا انتهای پرورش قارچ و کسانی که به فکر کسب درآمد و موفقیت در این کار پرسود هستند100 درصد توصیه میشود.

خرید آموزش پرورش قارچ

توجه کنید: این محصول دارای گارانتی بدون قید و شرط فروشگاه با ضمانت بازگشت پول و یا تعویض میباشدپس با اطمینان خرید کنید

این محصول به صورت اورجینال از فروشگاه ارائه میشود و شماره مجوز در توضیحات درج گردیده

خرید پستی

در ۳ DVD فقط 16500 تومان! شماره مجوز: ۱۱-۳۴۵۷۶۲۳

با خرید این مجموعه استثنایی به صورت اصولی و بدون شکست کار خود را انجام دهید
آموزش کشت و پرورش قارچ در خانه (قسمت دوم)
روشهای کشت قارچ صدفی

کشت در کیسه: یکی از رایج ترین روش ها در کشت قارچ در اکثر نقاط جهان است. بعضی از مزایای آن به شرح زیر است.
1- ریسک کمتری نسبت به روشهای دیگر کشت دارد.
2- کنترل آسان آٿات و بیماریها
3- امکان کشت در تمام طول سال
4- بازگشت سریع سرمایه
5- سرمایه گذاری اولیه کم
6- امکان کشت در خانه
روش کار : ابتدا بستر خود را انتخاب نمایید
اگر از کاه استٿاده می کنید بهتر است ابتدا کاه ها را خرد کنید ( کاه های خرد نشده نیز قابل کاشت می باشند). برای ضدعفونی کردن کاه ها باید آنها را بجوشانید. برای این کار بهتر است کاه ها را درون کیسه های پلاستیکی ریخته و آنها را به مدت 45 دقیقه در آب جوش قرا دهید ( 45 دقیقه از زمانی که آب به جوش می آید). کاه ها را به مکان تمیز برده و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضاٿی آن خارج گردد .
رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست ٿشار می دهید چند قطره آب از آن بچکد. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کٿ پلاستیک ایجاد نمایید.
کاههای ضد عفونی شده را تا ارتٿاع حدود 20 – 30 سانتیمتر در داخل کیسه های پلاستیکی ریخته و با دست خوب فشرده نمایید، سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید و این عمل را تا پر شدن کامل پلاستیک انجام دهید. برای ٿشرده شدن کاه ها بهتر است یک سوراخ در وسط کیسه ایجاد نماییم و در نهایت درب پلاستیک را ببندید. میزان بذر هر کیسه بستگی به مقدار کاه و اندازه کیسه حدود 200-500 گرم می باشد . میزان رطوبت دما نور و دیگر شرایط در دوره های رشد بسیار مهم است .
به ادامه مطالب بروید

کیسه های آماده شده را به مکانی تمیز و ٿاقد آلودگی با حرارت 20-30 درجه سانتیگراد برده .میزان دما در هفته اول بسیار مهم می باشد .
بعد از سفید شدن کامل پلاستیکها با میسلیومها ( 20 تا 30 روز بعد از کاشت ) پلاستیکها را با تیغ برش دهید و یا آنها را به طور کامل از بسته جدا نمایید تا قارچها فضای مناسب برای رشد داشته باشند. تامین رطوبت در این دوره بسیار اهمیت دارد. مناسبترین رطوبت هوا 85 تا 90 درصد می باشد .
حداکثر تا یک هٿته بعد از برش پلاستیکها قارچهای کوچک در بدنه بستر ظاهر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواهند شد. بهترین زمان برداشت زمانی است که لبه های قارچ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ می توانید ساقه قارچ را با دست گرٿته و بپیچانید. در صورت رعایت کامل شرایط و حٿظ دما، نور، رطوبت و غیره با روش فوق می توانید 3-4 هٿته قارچ برداشت نمایید. فاصله کیسه ها از یکدیگر حدود 30 سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاهکهای قارچ با یکدیگر جلوگیری گردد .
در مکان های کوچک برای حفظ رطوبت می توانید با اسپری نمودن بدنه بستر از خشک شدن آن جلوگیری کنید و اگر چنانچه بدنه بستر خشک شد می توان نسبت به آبیاری آن اقدام نمود. برای بالا بردن میزان رطوبت می توانید کف اطاق را دائما با آب خیس نمایید، بهتر است از دستگاه بخار ساز یا در صورت امکان از کتری آب جوش استفاده کنید. برای تشکیل کلاهک و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است. (مراجعه به درس قبل)
نور طبیعی اطاق، برای کشت کافی است. از ورود حشارت، بیماری ها و آلودگی ها به داخل مکان پرورش حتما ممانعت گردد و در صورت مشاهده مگسهای ریز ( مگس سرکه ) نسبت به مبارزه با آنها اقدام گنید.
در صورتی که بذر آماده استفاده می کنید به چند نکته باید توجه کنید:
1- کیسه نایلونی حاوی بذر (اسپان) قارچ سالم بوده و فاقد پارگی یا چسب خوردگی می باشد.
2- دانه های اسپان(بذر) قارچ فقط به رنگ قهوه ای(رنگ غلات) یا سفید(ناشی از رشد ریسه ها یا میسلیوم قارچ خوراکی) بوده و فاقد رنگ سبز یا سیاه یا نارنجی( بیماری کپکی) می باشد.
3- داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد هرگونه قطرات آب می باشد.
4- دانه های بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود.
5- پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد.
در صورت تهیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگهداری آن در یخچال (دمای 4- 6 درجه بالای صفر) تا 21 روز میسر می باشد.
کشت در قفسه یا تاقچه: (کشت در قفسه در یک نگاه) مرحله قبل از تخمیر و آماده کردن بستر، پاستوریزه و پر کردن، بذر زنی، دوره نهفتگی، میوه دهی، برداشت محصول، تخلیه
کشت در بطری: در این روش بطری ها را از بستر پر کرده و آن را استرلیزه کرده. آنها را در دمای 17-18 درجه سانتی گراد و رطوت 65-70 درصد قرار می دهند. حدود 25-20 روز طول می کشد که به مرحله میوه دهی برسد.
کشت روی کنده درخت: (درمناطق معتدل) دو روش اساسی برای کشت قارچ روی قطعات درخت وجود دارد. کشت روی قطعات بزرگ چوب، کشت روی قطعات کوچک چوب در این روش اسپان را روی قطعات درخت می ریزند و در شرایط مناسب رشد می دهند.

در جلسه پیش نکاتی توضیح داده شد که بتوانید سالن پرورش قارچ را تجهیز کنیدحالا میرویم به سراغ آماده سازی های پیش از تولید قارچ در منزل، اگر بخواهیم فقط ازبخشی از سالن تولید قارچ استفاده کنیم . میتوانیم اتاقکی را در داخل اتاق بوسیله نایلون جداکنیم تا محیط کنترل شده تر باشدکولر را در داخل اتاق کار نمیگذاریم مخصوصا زمانی که از کولر دستی استفاده میکنیم

هوای کولر باید از بیرون سالن به داخل کشیده شود تا هم هوای تازه راداشته باشیم و هم خنک کنندگی کولر حفظ شود

میتوانید در سینی صافی یک تکه ابر بیاندازید و در آن مایع ضد عفونی کننده ای شامل آب ، کلر، قارچ کش، و فرمالین بریزید . البته باید شامل 95% آب و بقیه از دیگر مواد و پیش از ورود به سالن پا را بر روی ابر موجود در یسنی پاک میکنیم



سعی کنید سالن پرورش قارچ را عایق نور کنید . اگر نور کمتری به سالن تولید قارچ وارد شود محیط مناسبتری خواهید داشت و در عوض از نور سفید مهتابی استفاده کنید حالا قفسه ها را بچینید ، ببینید آیا جایی وجود دارد که امکان تردد سخت باشد . آن را اصلاح کنید و هر نوع نقص دیگری که ممکن است به چشمتان بخورد. آنرا اصلاح کنید چراکه با توجه به کوچک بودن محل تولید باید ریزترین نکات را رعایت کنیم که پس از خرید کمپوست دیگر نیازی به اصلاح سالن پیدا نشود میتوانید در سالن های کوچک از کانال کولر استفاده نکنید . در عوض از لوله های بخاری یا هود که قابل انعطاف هستند استفاده میکنیم



برای تولید رطوبت در محل های کوچک میشود از یک قابلمه که در بیرون حاوی آب این به طریقی که بخار آن به سالن وارد شود استفاده کنیم ، میشود از همین لوله های گفته شده برای انتقال رطوبت استفاده کرد  و دیگر از رطوبت ساز یا مه پاش بی نیاز میشویم.

رطوبت سنج و دما سنج ماکزیمم و مینیمم را در محلی قرار میدهیم که از بیرون سالن قابل رویت باشد ، این عمل باعث میشود که بتوانیم بدون ورود به سالن و ایجاد نوسان در دما و رطوبت سالن شرایط سالن را کنترل کنیم



طبقه بندی: آموزش پرورش قارچ در منزل،